LSPR RADIO

London School Radio is a club under the LSPR Business and Communication Institute. London School Radio was founded on July 1, 1998 as a forum for self-development for students who have an interest in broadcasting through radio media. After being established for 22 years, London School Radio has succeeded in producing many successful individuals in the world of broadcasting. We are also able to work professionally and are spread across many national radio stations.

During the last five years, London School Radio has made many achievements. One of them is right on 2019, BYND Radio was founded, which is became a part of London School Radio, but focused in LSPR Transpark Juanda Radio. Furthermore, in 2020, when Covid-19 pandemic entering Indonesia territory, there are regulations for all of us to do all our activities at home. London School Radio and BYND Radio have successfully adapted with broadcasting online with the hashtag #AiringFromHome. We have also succeeded in conducting several online activities such as Online Media Visits with Trax FM, Gathering with London School Radio and BYND Radio broadcasters, and do the airing from home activities for 24 hours everyday nonstop using a tapping or recording system which is always being updated every day.Then, even though we do everything at home, we still being able to continue and run everythingby online. This year, two of the London School Radio broadcasters became Trax Ambassadors, namely broadcasters for Trax Fm and two more, made it to become an announcer for two full weeks on Global Fm.

London School Radio merupakan sebuah club yang berada di dalam naungan Institut Komunikasi dan BisnisLSPR. London School Radio didirikan pada tanggal 1 Juli 1998 sebagai wadah untuk pengembangan diri bagi mahasiswa/i yang memiliki ketertarikan di dunia broadcasting melalui media radio. Setelah berdiri selama 22 tahun, London School Radio berhasil mencetak banyak individu sukses dalam dunia penyiaran. Tidak hanya itu, mereka juga mampu bekerja secara profesional dan tersebar di banyak stasiun radio nasional.

Selama lima tahun terakhir ini, tentunya banyak pencapaian yang sudah diraih oleh London School Radio. Salah satunya adalah tepat pada tahun 2019, BYND Radio didirikan, yang merupakan pemecahan dari London School Radio, namun berpusat pada kampus LSPR yang berada di Transpark Juanda. Selanjutnya, pada tahun 2020, dimana pandemi Covid-19 mulai melanda Indonesia, sehingga muncul peraturan untuk kita semua melakukan seluruh aktifitas dirumah saja. London School Radio dan BYND Radio berhasil beradaptasi memulai siaran secara online dengan tagar #AiringFromHome serta mencetak banyak penyiar setiap tahunnya. Terhitung saat ini dengan kurang lebih 84 penyiar, kami telah melakukan kegiatan siaran selama 24 Jam tanpa henti dengan selalui memperbaharui rekaman setiap harinya di London School Radio dan Beyond Radio. Lalu, meskipun kita melalukan semuanya secara online, tetapi, seluruh program kerja tetap berjalan dengan lancar dan untuk pertama kalinya juga kami melakukan segalanya secara online. Pada tahun ini, dua dari penyiar anggota London School Radio berhasil menjadi Trax Ambassador yaitu menjadi penyiar untuk Trax Fm dan dua lagi, berhasil untuk siaran selama dua minggu penuh di Global Fm.